20/3/20

Literatura religiosa i moralitzadora III: Obres d'Eiximenis


3r ESO
Dia 3

L’Edat Mitjana es caracteritza, entre altres coses, pel rebuig a tot allò que estiguera relacionat amb les dones. Hi ha clares mostres a la literatura de l’època que ho demostren: Eiximenis, Sant Vicent Ferrer, Jaume Roig…
Es fàcil trobar frases on es relaciona a les fèmines amb termes com deslleials, mentideres, bruixes, portadores de malalties i més. Inclús s’intenta explicar el nostre origen com una idea boja d’Adam qui, evitant les recomanacions de Déu, li demanà que li fera una companyera. Que si tenim el cap humit, que si la llengua prové de la cua d’una cabra…
Llig a la pàgina 158 del llibre de text, el text de F.Eiximenis en el seu llibre "Lo Crestià" Com Déu creà la llengua a la dona.
Després de llegir Eiximenis amb eixa visió tan misògina, parlant de les dones  comparant-les amb les cabres, què millor que recordar casos que els lleven la raó.
Us imagineu una dona de 25 anys que puguera, en el S.XIV, sobreviure escrivint professionalment?
Christine de Pisan ho va fer, i d'altres dones, també...
 Mira el següent vídeo:


ACTIVITATS:

1. Fes un resum del text de la pàgina 158  "Com Déu creà la llengua a la dona"  i quin punt de vista té la societat hui en dia de les dones.(mínim 10 línies)

2. Busca informació de Christine de Pisan o Trótula de Salerno i conta amb les teues paraules la seua bigrafia (pots adjuntar imatges i el que et semble millor)(mínim 10 línies)

3. Data per entregar el treball: fins dilluns 23 de març (3r A), dimarts 24 de març (3r B)
4. On l'entregue?: mroig@iessanvicente.com
5. Format d'entrega: .doc, .odt, .pdf (no és per capritx, sinó perquè hi ha formats que no puc obrir)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Qualsevol dubte, podeu escriure'l per ací i us ajude.