29/3/20

Literatura religiosa i moralitzadora : Sant Vicent Ferrer



3r ESO

Dies 6,7 i 8


Esta setmana anem a acabar amb la literatura religiosa amb Sant Vicent Ferrer.




1. Llig esta xicoteta introducció per a fer-te una idea del per què va ser tan important Sant Vicent:


La vida de Sant Vicent Ferrer va estar envoltada d´una fama sorprenent de miracles i prodigis de tota mena, que han perdurat en la tradició popular, sobretot a la ciutat de València, on és objecte d´un culte molt viu. 

CARACTERÍSTIQUES DE LA PREDICACIÓ

La predicació de Sant Vicent Ferrer va commoure i va arrossegar la massa amb un èxit com Europa no havia conegut mai. Allà on anava a predicar, era rebut amb una expectació enorme:

Hem conservat col·leccions senceres de sermons de sant Vicent Ferrer que permeten fer-nos una idea prou clara de les característiques de la seua predicació. Sabem que en companyia del sant hi anava gent de mà ràpida per a escriure -els reportadors- que anotava paraula per paraula tot el que deia, i intentava reproduir-ne fins i tot les exclamacions i els crits. 

Sant Vicent Ferrer no volia fer literatura, sinó convéncer i corregir la gent que anava a escoltar-lo. 

Sant Vicent busca sempre provocar efectes emotius i impressionants per mantenir l´atenció de l´auditori. Un element que dóna gran vivesa als sermons són els diàlegs; qualsevol història és dramatitzada pel sant. 



2. Visualitza el següent vídeo sobre la vida de Sant Vicent i contesta les preguntes:

3. Llig les pàgines 160 i 161 del llibre i contesta les preguntes  que veuràs a l'enllaç següent:


4.La fama de Vicent Ferrer com a taumaturg, és a dir, com a «autor de meravelles» o miracles, resulta ella mateixa prodigiosa, i difícilment superable per la de cap altre sant canònic, posterior o anterior. Ara visualitza el video i contesta les preguntes





ENTREGA DE LES ACTIVITATS:

-Estigues alerta de l'ortografia de les activitats que vas a entregar perquè serà penalitzada.

-Recorda: no còpies, es nota de seguida; usa les teues paraules i si et cal, el traductor (http://www.salt.gva.es/es/traductor)

-Quan acabes les tres tasques(encara que veges quatre exercicis, en realitat són tres per a entregar i el primer és lectura per fer la introducció), me les envies a mroig@iessanvicente.com. Recorda posar al cos del missatge el teu nom, cognom, curs i Tasca dies 6,7 i 8. RECORDA: envia les tres tasques en un únic email.

-Estes tasques són per a tota la setmana, així la data límit és: divendres 3 d'abril, per a tots els grups.

-Si tens qualsevol dubte, m'escrius un email posant la paraula URGENT i et contestaré el més aviat possible

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Qualsevol dubte, podeu escriure'l per ací i us ajude.