16/2/20

Ramon Llull







Ramon Llull és un personatge excepcional per múltiples motius. És un laic que va decidir escriure sobre temes científics isobre teologia en una època en què el saber era pràcticament reservat als eclesiàstics. A més a més, no ho va fer solament en llatí, sinó també en català, i va compondre poesia en occità. Fins i tot va escriure obres en àrab. La llengua d’escriptura que Llull adoptava depenia de l’auditori al qual es dirigia. Va escriure sobre una gran diversitat de temes, sempre pensant en el benefici que els seus llibres podien reportar als lectors, ja foren cristians o d’altres religions. I amb l’objectiu d’afavorir la salvació de l’ànima . Va viatjar per tota la Mediterrània i es va entrevistar amb reis, papes i altres governants, els quals volia convèncer de la gran importància dels seus projectes.

En este tema vas a aprendre:
-La seua biografia
-Les seues obres

Primer vas a llegir un còmic de la vida de Ramon Llull:
http://cavallfort.cat/ramon-llull-un-home-fantastic/

I ara una auca:
http://www.auques.cat/passi.php?auca=llull

Ací tens els fets ordenats cronològicament més importants de la vida de Llull:

http://www.mallorcaweb.net/ramonllull/context.htm

Pel que fa a l'obra:

-Primer vas a escoltar alguns fragments de la seua obra:
http://enllullat.cat/lectures-i-textos/

Sobre el LLibre de les bèsties:
http://enllullat.cat/etica-i-valors-socials/

Saps què és un Booktrailer? És un xicotet vídeo per promoure la lectura d'un llibre. Mira estos exemples sobre l'obra de Llull:





http://aprovarecatala.blogspot.com/search/label/3ESO?updated-max=2016-05-13T20:39:00%2B02:00&max-results=20&start=20&by-date=false

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Qualsevol dubte, podeu escriure'l per ací i us ajude.